Капитанът на Дания Симон Кяер изигра важна роля при спасяването на съотборника му Кристиан Ериксен. Полузащитникът на "Интер" колабира на терена по време на мача между Дания и Финландия и благодарение на бързата и адекватна реакция на Кяер, както и на действията на лекарските екипи, той вече е в стабилно състояние.

32-годишният играч на "Милан" провери дали Ериксен не си е глътнал езика, след което започна да му прави сърдечен масаж до пристигането на медиците. Междувременно накара датчаните да обградят Ериксен, за да не бъде сниман от камерите и фотографите. 

Снимка: Reuters

Кяер бе и първият, постарал се да успокои съпругата на съотборника си Сабрина.

Феновете на "Милан" започнаха акция в социалните мрежи с хаштаг #KjaerCapitano. Италианският "Гадзета дело Спорт" съобщава, че клубът е изключително впечатлен от реакцията на привържениците и подкрепата към защитника и затова треньорът Стефано Пиоли и неговият щаб ще обсъждат дали да не направят Кяер капитан.

В момента капитан на "росонерите" е Алесио Романьоли, но при Пиоли централният защитник записва доста по-малко минути.

Снимка: Reuters

Франк Кесие и Давиде Калабрия също са в битката за лентата, но след геройството на Кяер и подкрепата на феновете изборът изглежда предрешен.