Дъждът в Лондон предизвика истински хаос в програмата на турнира в Куинс. След като два дни подред мачовете в надпреварата не се играха заради лошото време, днес предстои наситена програма. При победа в първата си среща днес (20 юни), Григор Димитров ще трябва бързо да се възстанови и да изиграе и още един мач.

Съперник в първата му среща на турнира, на който стана шампион през 2014 г., е канадският тийнейджър Феликс Оже-Алиасим. Двамата не са играли един срещу друг в официален мач до момента.

При успех българинът ще се изправи срещу Ник Кирьос или Роберто Карбайес Баена, при това само няколко часа по-късно - около 19:00 ч. по програма. Съперникът на родения в Хасково тенисист ще стане ясен почти по същото време, по което и дали той продължава. И двата мача са втори в програмата на кортовете и се очаква да започнат около 14:30 ч.

За Димитров Роберто Карбайес Баена, който е 72-ри в света, е непознат. Двамата не са се изправяли един срещу друг до момента.

Българинът обаче има положителен баланс срещу лошото момче Кирьос и 3:1 победи. Двамата се срещнаха за последно на Откритото първенство на Австралия през 2018 г., когато Димитров победи за разочарование на сънародниците на противника му около корта.