"Чавдар" Етрополе реагира на думите на помощник-треньора на "Левски" Живко Миланов, който по-рано днес заяви, че "сините" са предпочели трудния път на оздравяването, вместо да вземат лиценза на "Етрополе".

От "Чавдар" обвиниха "Левски" в кражбата на Божидар Краев и невърнати дългове.

Ето какво пише в декларацията на "Чавдар":

"Останахме крайно разочаровани от изказванията на един бивш защитник, който е по-известен като зет (б.а. - на Борислав Михайлов), на когото трябва. Той си позволи да говори за Етрополе - един горд български град, който е дал толкова много спортни отличия на България.

От школата на Христо Стоичков в нашия град са излезли много футболисти, които играят в Първа лига, а и извън пределите на страната. Би било по-уместно господинът да обясни кога "Левски" смята да плати на "Чавдар" Етрополе за кражбата на Божидар Краев. Не знаем дали е наясно и за факта, че школата на г-н Стоичков в "Барселона" също си търси парите. Очевидно е, че управата на "Левски" в последните години не е по коректните отношения.

Бихме искали да попитаме как клубът си плаща дълговете към НАП, както и към не един и двама кредитори. Явно всичко е забулено в мъгла, а с това само се доказва, че ябълката е гнила. Българската общественост, не само футбол, настоява да знае.

Заради безотговорно управление ЦСКА беше доведен до ръба на пропастта. И "Чавдар" Етрополе, където Христо Стоичков е един от най-добре приетите гости, подаде ръка на най-големия български клуб в тежък момент. Може да го направи за всеки, но не и за отбора от Сухата река, което явно се слави с комплекси и некоректност."

Легендата на българския футбол Христо Стоичков също реагира на думите на Миланов, като публикува гневен коментар по темата.

"Мразя да влизам в мижавите дребни интриги на българския футбол, защото само се цапам! Но понеже някои много знаят, ще кажа едно – ЦСКА е гордостта на спорта в нашата страна и така ще е, докато свят светува. Един славен български град като Етрополе помогна "червената" идея да продължи. Общината е направила всичко, за да изгради не един голям шампион. Но никога няма да помогне на злобни и комплексирани субекти!", написа Христо Стоичков.