Отборът на "Етър" се обърна към феновете си с призив за финансова помощ. Клубът се нуждае от 100 хиляди лева, за да покрие разходите за първия отбор и школата.

Затова "болярите" откриха кампания за набиране на средства като отговор на финансовите затруднения, възникнали заради пандемията от COVID-19.

"Пандемията се отрази сериозно на живота на българите, на спорта и на целия бизнес в страната и в частност на голяма част от благодетелите, които през годините помагаха финансово на "Етър" да поддържа статута си на професионален отбор. Вярваме, че това е поредната трудност, която трябва да преборим заедно, защото ЕТЪР - това е всеки един от нас, който носи любовта към Велико Търново и славния ни клуб в сърцето си", пише в изявлението на официалния сайт на клуба.

Първата стъпка от кампанията "Етър - това си ти" е свързана с домакинството на "Дунав" Русе от 26-ия кръг на Първа лига на 11 юни. Билетите за двубоя ще струват 10 лева, като на стадиона ще бъдат допуснати до 3000 хиляди привърженици, а продажбата на пропуските започва в понеделник.

В изявлението се допълва, че първоначалната идея, преди да бъде разрешена публика по стадионите, е била да бъдат пуснати в продажба серия от 1924 колекционерски билета (годината на създаването на "Етър") в помощ към клуба "дори и при забраната за посещение на мачовете, а на стадиона да осигурим персонално място, на което да стои фигура с ваша снимка".

Наскоро футболистите и треньорският щаб обявиха, че се отказват от една месечна заплата. "Етър" е сред футболните клубове в страната, които бяха одобрени по схемата за подпомагане на бизнеса "60/40". Клубът получи 18 515 лева за 42 свои служители.