Ръководството на "Етър" Велико Търново съобщи на официалния си сайт, че ще внесе жалба до Съдийската комисия срещу съдийството на Никола Попов в мача срещу "Левски", завършил 1:2.

Веднага след края на срещата от щаба на "виолетовите" вписаха в протокола, че следва жалба, която ще подадат в установения срок.

Остро по адрес на ситуацията в родния футбол се изказа и треньорът на "Етър" - Красимир Балъков: "В съблекалнята видях повторение, нямаше никакво нарушение. В Разград не ни дадоха дузпа, а срещу "Левски" не ни зачетоха редовен гол. Ще си изкарам този сезон докрай, сигурно ще изкарам и другия, но след това ще помисля дали да не се прибера там, където нещата са по-чисти и ясни. Собствениците трябва да се замислят какво правят. Преди да ме хване параноята, ще си замина от България. Въобще не ме интересува какви зависимости има. Уважавам много "Левски". Сигурно нямат вина за това, което се случи, но все пак… Засега в България ме задържа отношението към мен в "Етър" и футболистите. Нямам оферта от друг български клуб."

Претенциите на тима от Велико Търново са не само срещу решението в 92-ата минута, когато Иван Петков отбеляза гол, отменен от рефера. От "Етър" са категорични, че преди удара Петков е изблъскан в гръб от двама футболисти на домакините, което нарушава равновесието му.

"Болярите" претендират и за друга ситуация през второто полувреме в 84-ата минута, когато Крум Стоянов бе съборен от Тиам в наказателното поле, но не последва сигнал на рефера за дузпа.

От "Етър" отправиха чрез клубния сайт и три въпроса към Никола Попов за негови решения при гостувания на тима срещу "Черно море", "Лудогорец" и "Левски": "Има ли задържане и събаряне на Румен Руменов от Хасани в мача във Варна миналия сезон? Има ли дузпа за игра с ръка на защитник от "Лудогорец" при гостуването в Разград в първия кръг? Има ли изблъскване на Иван Петков в наказателното поле в мача срещу "Левски"?