Плейофите в НБА се подновяват, а с основна заслуга сезонът да не бъде прекратен е легендата Майкъл Джордан, обяви ESPN. Въздушния провел разговори с председателя на асоциацията на играчите - Крис Пол, както и със звездата на "Хюстън Рокетс" Ръсел Уестбрук. Последният бе смятан за подкрепящ идеята сезонът в най-силния баскетболен шампионат в света да не продължи.

Отборите в НБА обявиха безпрецедентен бойкот в знак на протест срещу расовата неспреведливост и полицейското насилие спрямо тъмнокожи в САЩ. Всичко започна, когато "Милуоки Бъкс" не излязоха за своя мач срещу "Орландо Меджик" в сряда вечер. Впоследствие останалите двубои бяха отложени. Стачката се разрасна и стигна до футбола, бейзбола и тениса.

В крайна сметка в късните часове на четвъртък баскетболистите съобщиха за решението си да подновят игра.

"В момента е по-важно да слушаме, отколкото да говорим.", заявил Джордан. Баскетболното величие е единственият тъмнокож собственик на отбор в НБА. Тимът му - "Шарлът Хорнетс", дори не е в Орландо за довършването на кампанията, но Джордан изиграл ключова роля за продължаването на плейофите, въпреки напрегнатата ситуация.