Напоследък поводите за усмивка са малко. Информацията, която ни дебне отвсякъде, е основно за болести и проблеми. Липсват ни светлинката, радостта, позитивизмът.

Надяваме се обаче след края на тази статия да имате повод да се усмихнете.

Така, както го правят героите ни в нея – неподправено и истински. Не защото са в по-различно положение от всеки друг, а защото са заедно и това им стига. Защото са избрали да запазят позитивизма си, въпреки всичко. Защото просто са се научили да не се отказват никога и пред нищо.

В свят, в който поводите за радост са малко, най-силно може би се нуждаем от някой, който да ни накaра да се усмихнем. Без дори да се замисля, че го прави. Затова ви срещаме с двама събеседници, които ще изгреят на екраните ви и ще направят деня ви по-светъл. С неподравеност, с искреност, с харизма и... съвет как да не изгорите кухнята, докато се чудите какво да си приготвите, докато си стоите вкъщи.

Каним ви на гости на „златното момиче” от ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова и голямата надежда на България в спортната гимнастика – Дейвид Хъдълстоун.

Ерика и Дейвид, които са заедно от 2 години без 1 месец (до точност изчислено в хода на разговора ни) отвориха виртуално вратите на дома си за вас, нашите зрителите. Двамата живеят заедно от година и половина и не са сами. Споделят дома си с третия член на семейството – кученцето Кенди.

"Ето я нашата красавица, тя е едно доста игриво кученце, със свой нрав”, казва Дейвид, след като от няколко опита успява да хване Кенди и да ни я покаже.

"Тя е на годинка и половина, от годинка и 4 месеца я имаме. Името аз го измислих. Като беше бебенце, беше буквално една шепичка, заприлича ми много на бонбонче, тъй като той ми я подари с една розова панделка, беше точно като бонбонче и оттам ми дойде името Кенди. [candy от англ. – бонбон]." споделя с усмивка Ерика.

Кенди е един от многото подаръци и жестове, които Дейвид прави за Ерика. Гимнастикът споделя искрено, че приятелката му е най-големият приоритет.

„Наистина мога да кажа, че Ерика е много по-различно момиче от това, което съм си представял аз. Тя искаше да ме опознае, искаше да ме разбере, беше ѝ интересно всичко за моя живот. На мен също ми беше приятно да ѝ споделя за него, защото наистина моят живот е навсякъде.”

Дейвид се ражда в Холандия, в семейството на майка - българка и баща - американец. Живее на Каймановите острови няколко години, а след това семейството му се мести отново в САЩ. На 8 години Дейвид идва в България. Сам. За да преследва голямата си мечта – триумф на международната сцена в спортната гимнастика.

„Аз не съм бил на едно място, живял съм и тук, и там, и съм имал различни истории, но това, което ме трогна най-много и чрез което Ерика докосна сърцето ми, е, че тя беше с мен в много тежък момент. Готвех се за едно европейско първенство, още бях при младежите и бях в най-добрата си форма. Бях си поставил големи цели - да стана европейски шампион и можех"

"За съжаление обаче седмица преди самото състезание си скъсах бицепса и нямаше как да продължа и да отида на състезанието, така че това доста ми повлия психически и мога да кажа, че даже се депресирах. Доста време бях в една моя си дупка и в този момент Ерика дойде и ми беше най-голямата опора. Тя ми помогна да продължа и да изляза от тази депресия. Пак да се мотивирам и пак да вляза във форма.”, искрен е Дейвид.

 
 
 
View this post on Instagram

Be happy

A post shared by ErikaZafirova (@erikazafirova) on

„Аз съм си казал, че Ерика ми е приоритет. Тя ми е на първо място и всичко останало след това вече има ред - след нея е. Ерика ми е голяма слабост и много обичам да се грижа за нея и да ѝ помагам, с каквото мога. Обичам много да ѝ купувам подаръци", казва още Хъдълстоун.

А самата Ерика признава, че ѝ е отнело доста време да се довери изцяло на Дейвид.

"Той беше доста настоятелен преди да бъдем заедно. Опитваше година и половина преди да ме спечели. Аз се дърпах, защото по принцип съм доста сложен характер и доста трудно хората печелят доверието ми, но той успя с много добро поведение и възпитание най-вече. Личи си, че по друг начин е възпитан”, споделя с усмивка Ерика, а Дейвид добавя, че доброто му възпитание е благодарение на майка му.

Вече от близо месец двамата с Ерика си стоят у дома, където заедно поддържат форма. От една страна се радват, че могат да споделят повече моменти, но от друга се притесняват, че може да излязат от форма. Признават, че треньорите ги проверяват често и държат спортистите им да спазват стриктно изготвените режими.

„От една страна мисля, че е добре, защото сега можем да починем от контузиите, които сме имали през годините,” казва Дейвид.

„В същото време сме малко притеснени, че вече почиваме почти един месец и не се знае докога, но ние тренираме с всички сили вкъщи, стараем се максимално да поддържаме форма, както физически, така и да не се отпускаме психически, защото знаем, че се готвим за Олимпиада.” добавя Ерика.

В живота Ерика и Дейвид крачат заедно, в спорта - също. Олимпийските игри в Токио бяха една обща мечта, за която двамата говорят, откакто се запознават. Новината за отлагането им обаче приемат като нещо позитивно.

„Да отидем заедно на олимпийски игри е една обща цел и доста често го коментираме, понякога и всеки ден си говорим за това нещо, особено сега.”, казва Ерика.

„Особено за „Дисниленд”. Ерика много иска да отиде в „Дисниленд” в Япония и да сме заедно”, добавя Дейвид.

Въпреки че най-важният спортен форум е отложен с година, двамата остават фокусирани. А тренировките наистина не спират дори и у дома. Дейвид е оборудван с успоредка, която обаче и Ерика използва доста често. Тя дори е получила задача от треньорката си Весела Димитрова за упражнения, които трябва да научи за кратък срок.

 
 
 
View this post on Instagram

Non-stop 24/7@southtexassolarsystems #beastmode #beast #workout #gymshark #calisthenics

A post shared by @ davidhuddleston_ on

„Направихме си клипче преди няколко дни, което пратих на г-жа Весела Димитрова и тя ни каза, че Ерика има цел до една седмица да направи ъгъл, силова стойка и пак връщане до ъгъл”, разкрива Дейвид.

„Което не знам как ще се случи, но ще тренирам усилено, за да го направим.”, добавя Ерика.

А след ежедневната тренировка идва време и за ежедневен експеримент в кухнята. Ерика и Дейвид разкриват, че наблягат на полезната храна, но понякога си позволяват и по нещо по-вредно като начос, например, който перфектно съчетават с гуакамоле – ястие, което напоследък често си приготвят.

Ерика Зафирова и Дейвид Хъдълстоун са пример за млади хора с несломим дух, упорити спортисти със смели мечти, двама влюбени, намерили сродната си душа.

„Искаме да пожелаем на всички да са здрави, да се пазят много, да спазват правилата, да си останат вкъщи. Надяваме се съвсем скоро това предизвикателство да отмине, за да продължим живота си нормално”, отправят призив Ерика и Дейвид.

bTV призовава: останете си вкъщи!