Елена Бинева се контузи ден преди Световната купа по художествена гимнастика в София, но стисна зъби и помогна на българския ансамбъл да спечели титлата в многобоя.

Грациите ни изиграха две впечатляващи композиции и с оценки от 20.600 на пет обръча и 20.650 на топки и въжета не оставиха никакви съмнения за превъзходството си.

"Трудно ми е, но целият ансамбъл усеща моята болка. Всички преживяваме едно и също нещо. Благодарение на момичетата и на треньорките успях да забравя за болката и да изляза да играя", каза Бинева пред bTV след награждаването на ансамбъла.

"Вчера беше много страшно след случилото се с Лаура (б. ред. - Лаура Траатс получи травма на загрявката преди първото съчетание), защото вече чувствах облекчение в крака. В момента, в който я видяхме, всички много се изплашихме. Просто беше много страшно. Няма как да се предадем, защото тренираме толкова много. Такова нещо няма как да ни спре. И ние не знаем какво може да спре", добави с усмивка 18-годишната грация.

"Като видиш пълна цялата зала, как всички ти пляскат... и вече не се сещаш за болката. Невероятно е колко много ни подкрепят. Понякога не можем да повярваме, че толкова много хора ни харесват. Много сме им благодарни, защото това ни помага", добави Бинева.

Днес Златните момичета ще се борят за медалите на отделните уреди.