Един от най-добрите коментатори на ММА боеве - Робин Блек, анализира момента, в който Мохамед Салах се контузи и напусна преждевременно финала в Шампионската лига.

Според специалиста и тежестта на тялото на Серхио Рамос, който извършва нарушението срещу нападателя, и тази на Салах падат върху ръката на египтянина.

"Серхио Рамос срещу Мохамед Салах - една прекрасна двойка бойци. Стилът на испанеца се отличава с натиск и пренебрегване на правилата, докато при египтянина основното е играта на основаната на изключителни технически умения.", коментира Блек.

"Ситуацията с контузията започва с крачка на Рамос вляво, при която бедрото му препречва пътя на Салах. После използва центробежната сила, която се получава, за да завърти тялото на нападателя.

Снимка: Reuters

Къде е ключовият момент? Погледнете захвата на ръката на Салах посредством контрола на китката.

Сега да обобщим: захват на китката за контрол. Завъртане на корпуса, за да загуби Салах равновесие, и подлагане на бедрото, за да бъде приключена хватката.

Като резултат от всичко цялата тежест на Салах плюс тази на Рамос при падането се фокусират в една точка - ръката на египтянина, откъдето следва и контузията. На всичкото отгоре на нападателя му се размина, защото можеше да има и счупване.", завършва анализа си специалистът.