Холмар Ейолфсон е отказал да получи дължимите му компенсации по договора с "Левски" и част от месечните си възнаграждения. Това обявиха "сините" на официалния си сайт.

Исландецът, който прекара 2 години на стадион "Георги Аспарухов", беше представен официално като ново попълнение на норвежкия "Розенборг". 

Той има право да разтрогне и да осъществи преминаването си в друг клуб като свободен агент, тъй като от "Левски" му дължат възнаграждения за няколко месеца. Клубът е в тежко финансово състояние от началото на годината - след оттеглянето на основния спонсор компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. От тогава "сините" се стремят да намалят разходите си, които се покриват предимно с дарения от фенове и продажба на билети за мачове.

Напускането на Ейолфсон, който не проведе подготовка с "Левски" за новия сезон, е добре дошло за клуба, тъй като той беше сред чужденците с висока заплата.

От вече бившия му клуб му благодариха за коректното отношение и му пожелаха успехи.

Ето и цялото изявление, публикувано на сайта на "Левски":

"ПФК Левски“ се раздели с Холмар Ейолфсон. Договорът между двете страни бе прекратен по взаимно съгласие.

Исландският защитник се отказа от компенсации за останалия срок от договора си и от част от дължимите му месечни възнаграждения. Ръководството на “ПФК Левски” изказва благодарност на Холмар Ейолфсон за проявената коректност в преговорите за прекратяване на договора му.

Холмар има 71 мача и 6 гола със синята фланелка.

Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ благодарят на Холмар Ейолфсон за всеотдайността със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи.