Едмонд Назарян се класира за полуфиналите в категория до 55 кг на класическия стил на европейското първенство по борба за мъже в италианската столица Рим. 18-годишният син на двукратният олимпийски шампион Армен Назарян победи с технически туш за по-малко от 2 минути с 14:2 точки италианеца Джовани Френи, който е сребърен медалист за юноши от Евро 2018.

В първата среща двукратният ни европейски шампион за кадети се наложи само за 51 секунди с технически туш (8:0) над норвежеца Сноре Харсем Лунд.

За място на финала Назарян ще се изправи срещу Елданиз Азизли (Азербайджан), а срещата е след 19 ч. днес.

Останалите ни представители загубиха и очакват съперниците им да ги изтеглят в репешажите. Най-напред стигна Тарек Абделслам. Европейският шампион от 2017-а постигна две победи в категория до 87 кг – над чеха Петер Новак с 3:1 и шведа Емил Сандал с 3:0, но на четвъртфиналите натурализираният египтянин бе туширан от Ислам Абасов (Азербайджан).

Бронзовият медалист от световно и европейско първенство в по-долната категория Айк Мнацаканян пък претърпя поражение в дебюта си при тежките до 77 кг. Арменецът с български паспорт бе спрян от азера Санан Сюлейманов с 3:5. Съперникът му обаче стигна полуфиналите.