Въпреки пандемията от COVID-19, българската борба изпрати една доста добра година. Най-успешният ни спорт бе от малкото с две големи първенства – европейско в Рим през февруари и Световна купа в Белград през декември.

В Рим 18-годишният Едмонд Назарян спечели златен европейски медал и то при дебюта си при мъжете. А днес стана ясно, че е на втора позиция в анкетата за Спортист на България за 2020 г.

Снимка: Lap.bg

"Добре съм, чувствам се страхотно, макар че имаше и добри моменти и тежки моменти. Успяхме да преодолеем тези моменти и да изкараме тази година. Супер е, за мен няма нищо лошо", каза синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян на церемонията на награждаването на най-добрите в борбата за годината.

На континенталния шампионат в Рим националите спечелиха общо 6 медала, като злато донесоха Миглена Селишка, Мими Христова, както и Едмонд Назарян при класиците. 

При жените сребро завоюва Биляна Дудова, а Тайбе Юсеин стигна до бронза. Даниел Александров затвърди силната изява на класиците със сребърно отличие.

Снимка: bTV

В епилога на годината на Световната купа в Белград, която замени световното първенство, тимът ни се върна с 5 медала – злато на Юлияна Янева и 4 бронза на сметката на Миглена Селишка и Мими Христова при жените, и Георги Вангелов и Ахмед Батаев в свободния стил.