Единственият българин в Националната хокейна лига (НХЛ) Александър Георгиев се замеси в неприятен скандал. Вратарят на "Ню Йорк Рейнджърс" се е сбил със защитника Тони ДиАнджело след загубата с 4:5 от "Питсбърг Пингуинс" през уикенда.

Двамата се сдърпали в тунела след двубоя. Защитникът бе на леда за четири от петте гола на "пингвините".

Снимка: Reuters

В резултат на неприятната случка ДиАнджело веднага е бил включен в драфта за напускащи или играчи в трансферната листа.

Не се съобщава каква точно е причината за инцидента и кой е бил провокаторът.

ДиАнжело се замеси в скандал и преди броени дни. Той обяви, че напуска "Туитър" и започва да публикува в "Парлър" - социалната мрежа на десни екстремисти, през която бе дирижирана атаката на Конгреса от привържениците на Доналд Тръмп.

Снимка: Reuters

Направил си е и таен профил, от който да продължава с пропагандата в полза на Тръмп.

Александър Георгиев не е тренирал в неделя, за да се възстанови от сблъсъка със съотборника си.

През октомври 2020 г. Георгиев постави подписа си върху контракт за още 2 години. Според медиите в САЩ, той ще получава по 2,425 млн. долара на година. Това означава, че в края на договора вратарят ще е по-богат с 4,85 млн. долара. 

Снимка: Reuters

Георгиев е единственият хокеист, роден в България, който е имал възможността да играе в едно от най-силните първенства в света. Той и семейството му напускат Русе, за да заминат за Русия, когато Александър е още бебе. Там вратарят започва хокейната си кариера, като по-късно играе и в първенството на Финландия.

През 2017 г. вратарят се присъедини към 4-кратните носители на Купа "Стенли" "Ню Йорк Рейнджърс" като свободен агент. 

Напоследък "Рейнджърс" не се представя никак добре в първенството, като заема последното място в Източната дивизия с 6 точки от 8 мача. Техният следващ двубой е отново срещу "пингвините" тази нощ.