41-годишният български колоездач Мартин Гачев, е загубил живота си след сблъсък с тежкотоварен камион в четвъртък (23 февруари). Според информациите превозното средство е управлявано от шофьор от турски произход, който е бил под влиянието на алкохол.

Инцидентът е станал на главен път 1-8 след разклона за кв. "Божурище", докато жертвата е карала велосипед. 

"Около 18:40 часа на 23 февруари на тел. 112 бил подаден сигнал за тежко пътнотранспортно произшествие на главен път 1-8.

При огледа на местопроизшествието е установено, че товарен автомобил „Ивеко“ е застигнал и ударил движещия се в същата посока велосипедист с неустановена към момента самоличност, който е загинал на място. По случая е образувано досъдебно производство", се казва в официалното съобщение на МВР. 

Ден по-късно стана ясно, че загиналият е Мартин Гачев. Новината беше съобщена от "Велокафе"

В последното издание на "Шосейните колоездачни серии" Гачев, който е състезател на клуб "Булвело", стана победител във възрастовата група до 55 г. Близки и приятели разказват, че той е бил отдаден на спортната си кариера и винаги е успявал да се качи на почетната стълбичка в състезанията в категория "Мастърс". 

"Инцидентът се е случил около 18:40 ч. Тъкмо е свършил работа и е отишъл да направи ежедневната си тренировка в посока Сливница. Мисля, че още на Божурище тираджия от турски произход, който е бил пиян, го е блъснал в неговата посока, отзад", разказа за инцидента пред bTV дългогодишната близка приятелка на Гачев, която се състезава за същия клуб - Ивета Алексиева.

От клубът на Гачев планират във вторник (28 февруари) от 17:00 ч. да бъде организирано вело-шествие в София със сборен пункт Национален дворец на културата в памет на Мартин.