Мачът за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) между задължителния претендент за пояса Кубрат Пулев и шампиона Антъни Джошуа не търпи ново отлагане.

Това заяви промоутърът на британеца Еди Хърн.

Пред Би Би Си той изрази оптимизъм, че по време на мача, който последно беше насрочен за 12 декември 2020 г., на трибуните ще присъства публика.

"Не можем да си позволим да седнем и да чакаме какво ще се случи. Всеки спорт е в опасност без фенове. Трябва да направим правилното нещо. Да, трябва да слушаме какво казва правителството, но трябва да сме сигурни, че правим всичко възможно, за да върнем зрителите", заяви Хърн.

Първоначално срещата между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа беше насрочена за 20 юни на новия стадион на "Тотнъм", който има капацитет от 70 000 места за подобни събития, а след това беше преместена за 25 юли. Заради пандемията от коронавирус беше отменена и втората дата. В началото на септември Хърн потвърди за новата дата - 12 декември. Мачът ще се състои в "О2 Арена" в Лондон.

Снимка: Getty Images

"С или без публика, Ей Джей ще се бие преди края на годината с Пулев. Нямаме избор, ситуацията е сложна, но ние трябва да проведем мача в рамките на 2020 г. Той трябва да защити титлата си, за да отидем на обединителния мач догодина с Фюри", уточни Хърн.

Той добави, че очаква в петък (18 септември) да има повече яснота около решението на правителството дали да допусне публика за спортните събития. 

"Надяваме се да изгрее слънце и на нашата улица след този кошмарен период", добави Хърн.

Последният мач на Джошуа беше на 7 декември 2019 г. Тогава той победи Анди Руис в реванш и си върна титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

Последният мач на Кубрат Пулев беше на 9 ноември 2019 г. Той победи американеца Райдел Букър в САЩ.