Промоутърът на шампиона в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа - Еди Хърн, заяви пред "Скай Спортс", че дългоочакваната среща с Кубрат Пулев може да не се състои, ако в Англия обявят рестрикции за присъствието на публика на стадионите.

Сблъсъкът е насрочен за 20 юни и трябва да се проведе на стадиона на "Тотнъм" в Лондон. Това ще е трети шанс за Пулев да стане световен шампион, след като през 2014 г. той загуби срещу Владимир Кличко, а през 2017 г. получи тежка контузия дни преди мача с Джошуа. 

"За мен боксът е уникален по много начини, особено по отношение на ролята, която феновете играят в кариерата на състезателите. Не виждам как може да проведем битката пред закрити врата, без публика. Можете ли да си представите Антъни Джошуа да излезе за мача с Кубрат Пулев пред вас, мен и Адам Смит? Това просто няма как да се случи", категоричен е Хърн. 

В Англия все още не са наложили ограничения за посещение на футболни мачове, както направиха в Италия, Испания, Франция и Германия. 

Според мениджър на Пулев Ивайло Гоцев, на срещата ще могат да присъстват 15 000 българи, които да подкрепят Кобрата. 

Самият Хърн заяви, че няма промяна в насрочените боксови мачове във Великобритания в момента.

"Можете ли да си представите Дерек Чисора да се бие с Александър Усик пред закрити врата, да го повали с кроше и да застане на въжетата, за да се зарадва пред никого? Публиката е неразделна част от драматизма на спорта в естеството си на телевизионен продукт", каза още Хърн.