Промоутърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн, заяви пред "Скай Спортс", че най-вероятно мачът срещу Кубрат Пулев за титлата на Международната боксова федерация (IBF) ще се състои във Великобритания.

Това е желанието на Джошуа и той е инструктирал агента си да не отстъпва от това условия в течащите в момента преговори.

"Почти сигурно е, че това ще бъде следващият съперник на Джошуа и почти сигурно е, че ще бъде във Великобритания. Големият проблем е, че Пулев иска да спечели колкото се може повече пари от този мач. Във Великобритания това няма да се получи, но Антъни ми каза: "Боксирах се в Ню Йорк, боксирах се в Саудитска Арабия, искам този път мачът да е във Великобритания", разясни Хърн.

Катар, Турция и Саудитска Арабия също са сред вариантите за домакин на очаквания боксов мач. 

Снимка: Reuters

Хърн обаче е категоричен, че във Великобритания има достатъчно спортни съоръжения, които могат да поберат желаещите да гледат мача между Джошуа и Пулев.

"Стадионът на "Тотнъм", "Емирейтс", Кардиф, "Туикенам"... всички са в играта. Най-вероятно мачът ще е в края на май, началото на юни. Джошуа и Пулев във Великобритания!", разясни промоутърът.

В момента представителите на двамата боксьори водят преговори, като крайното решение трябва да стане ясно до 31 януари. Ако те не стигнат до консенсус, от Международната боксова федерация могат да назначат дата за таен търг, с наддаване. При това положение, който от двата лагера излезе с по-добра оферта, той ще бъде обявен за организатор на събитието.

Кубрат Пулев е задължителен претендент за световната титла на IBF – пояс, който понастоящем е притежание на Антъни Джошуа. Ако Джошуа откаже да се боксира с българина, то той трябва да го оваканти и тогава срещу Кубрат ще се качи следващият в ранглистата на федерацията.