Шампионът в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа ще се изправи срещу задължителния претендент за колана Кубрат Пулев в мач на 30 май или на 6 юни 2020 г. Това твърди уважаваният спортен журналист Майк Копингер. 

Според него дългоочакваната среща между двамата боксьори ще бъде основно събитие на гала вечер, която ще бъде излъчвана пряко на платформата DAZN. Според появилите се информации, договорката между щабовете на двамата боксьори не е официална.

Те имат време до 14 февруари да обявят датата, на която ще се реши съдбата на титлата на IBF. Пулев и Джошуа, чрез свои представители, поискаха второ отлагане на крайния срок на преговорите. От федерацията им осигуриха нови 14 дни, в които да договорят условията си.

Ако те не се разберат за условията, от IBF ще назначат дата за таен търг с наддаване. При това положение, който от двата лагера излезе с по-добра оферта, той ще бъде обявен за организатор на събитието. От федерацията ще разделят и печалбата между двамата, като 65% от нея ще отидат за британеца, а 35% от приходите - за Пулев.

Ако Джошуа откаже да се боксира с българина, то той трябва да го оваканти и тогава срещу Кубрат ще се качи следващият в ранглистата на федерацията.

Като евентуални домакини на мача между Пулев и Джошуа се споменават Катар, Саудитска Арабия и Турция. От щаба на шампиона настояват срещата да бъде във Великобритания.