Промоутърът на бившия световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн, отрече появилите се в английските медии информации, че клиентът му е излязъл на ринга срещу Анди Руис със сътресение.

Джошуа загуби мача си след технически нокаут в седмия рунд от мексиканеца, а с това и титлите си на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF).

При качването на ринга се видя, че окото на Джошуа е подуто. Феновете му веднага заподозряха, че е имал тежък спарниг преди мача и е получил удари в главата, които са довели до сътресение. Оказва се обаче, че истината е друга и не толкова драматична.

Снимка: Getty Images

"Не е вярно, че е бил ранен преди мача. Нямаше никакви здравословни проблеми преди това. Най-голямото ни притеснение беше, че има ечемик окото. Той се държа смело след загубата и вече мисли за реванш. Такъв мач би поставил Антъни под голямо напрежение", заяви Хърн пред британското издание "Телеграф".

Той все пак призна, че клиентът му е имал сътресение, но след мача. Въпреки лекото си неразположение, Джошуа не е отказал да застане пред медиите. 

Загубата от Руис беше първа в кариерата на британеца след 22 победи.