Джордан Спийт спечели първия кръг на големия голф турнира Мастърс. Американецът записа резултат 8 удара под пара и се превърна във фаворит за титлата, след като миналата година остана втори след Буба Уотсън.

 

Спийт има цели 3 удара аванс пред следващата група голфъри - Ърни Елс, Джъстин Роуз, Чарли Хофман и Джейсън Дей. 18 състезатели направиха резултат под пара, включително и 65-годишния Том Уотсън, най-възрастният участник с подобно постижение.

 

Това обаче, не успя да направи Тайгър Уудс, който след дълго отсъствие се завърна в голямата игра, но остана на цели 9 удара зад водача в класирането.

 

Дори и присъствието на неговата приятелка Линди Вон не го вдъхнови за добро представяне. 39-годишния Тайгър остана извън топ 100 в световната ранглиста и си взе почивка от голфа с надеждата, че ще се върне отново в голямата игра именно на Мастърс. 

 

Водачът в световната ранглиста и фаворит в надпреварата Рори Макилрой изостава с 7 удара след първия ден на Мастърс. Прякото предаване от втория кръг на турнира по RING BG започва тази вечер в 21.40 ч.