През зимния трансферен прозорец в централата на ЦСКА постъпват оферти от Турция, Холандия, Англия и Америка. Всички с допитване за един играч – Едвин Джеси.

"Тогава обаче ЦСКА не искаше да сътрудничи, от клуба искаха да ме задържат", разказа Джеси специално за bTV.

Нещата за винаги позитивния футболист се променят след треньорската рокада при "червените". След пристигането на Любослав Пенев той самият решава, че е време за нещо ново.

Снимка: Lap.bg

"Трансферът беше много важен за мен. Бях много нещастен преди няколко месеца. Първата част на сезона, когато бяхме с Нестор ел Маестро, беше сполучлива за мен. Той знаеше как да се отнася с мен, за да съм мотивиран. Отношението е много важно, а той се държеше много добре с мен. Но през втория полусезон, когато дойде господин Пенев, нещата се промениха негативно за мен. Не усещах, че съм важен или ценен за отбора. Мисля, че това беше основната  причина да реша, че е време за промяна", каза още футболистът, който през миналия сезон изигра 22 мача, в които вкара 4 гола.

"Всеки можеше да види, че съм някакво бледо подобие на себе си. Не бях щастлив. Щастието е най-важно за мен. Ако съм радостен, се представям страхотно и на терена. Аз също усещах, че не съм на себе си, нещо ми става. Близките ми го виждаха, момчетата в съблекалнята го виждаха. Чувствах, че е време да поема по нов път", добави той. 

Снимка: Lap.bg

От новия сезон Джеси ще играе в отбора от американската "Мейджър сокър лийг" - "Далас". Там той се чувства добре, тъй като е заедно със семейството си, което не беше в България.

"Исках ново предизвикателство. Но вече не съм сам. Имам семейство. Дискутирам всичко с тях и заедно решихме, че Далас е най-добрата опция за нас", разкри той.

Роденият в Амстердам ганаец вижда, че отвъд Океана футболът се развива, но ЦСКА има едно голямо предимство пред новия му клуб - феновете!

"Тук нещата са малко по-развити, откъм организация и инфраструктура. ЦСКА се развива, въпреки че минаха през труден период преди няколко години, но със сигурност расте все повече. От друга страна смятам, че ЦСКА има по-славна история. Все още не знам феновете тук как са, но едва ли могат да надминат Сектор "Г", категоричен е Джеси.