Водачът в световната ранглиста Джъд Тръмп (Англия) спечели титлата на турнира по снукър от Европейската верига на РТС в София с награден фонд 73 111 евро. Тръмп победи на финала шотландеца Джон Хигинс с 4:0 фрейма след по-малко от час игра.

23-годишният англичанин стигна да успеха с убедителна игра. Той дори имаше възможност да реализира първи максимум от 147 точки в кариерата си. В третата част той успя да комбинира 10 поредни червени и черни топки, но на 11-ата червена направи пропуск от неособено трудна позиция и това прекъсна серията.

С победата Тръмп взе деветата си титла в професионалната си кариера и общо четвърта в РТС сериите. Той заработи и 12 хиляди евро от наградния фонд. Специалният бонус от 3111 евро пък заслужи четвъртфиналистът Том Форд (Англия), който направи максимум от 147 точки при победата си над Матю Стивънс в третия кръг.

"Мачът не беше никак лесен. Доста пъти сме се срещали с Джон на полуфинали и финали и той често е печелил. Честно казано, не исках да се срещам с него и се надявах той да загуби на полуфиналите. Това не стана, но пък на финала нещата за мен се получиха и го победих", коментира след финала Тръмп.

"Публиката беше страхотна. Атмосферата беше като на световно първенство. Мога да кажа, че София е едно от трите най-хубави места, на които съм играл. Жените също ми направиха впечатление", каза още англичанинът.