Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета е убеден, че проектът на "червения" клуб ще му позволи да скъси дистанцията до "Лудогорец". Това сподели италианецът в интервю за Calciomercato24, в което обяснява на сънародниците си каква е ситуацията в българския футбол.

Джарета прави паралел между разградския тим и "Ювентус" по отношение на хегемонията им на домашната сцена в последните 8 години. Според него "Лудогорец" ще триумфира с титлата за девети пореден път.

Снимка: Lap.bg

"Лудогорец" е като "Ювентус" на България в момента. Най-вероятно тази година отново ще спечели титлата, Амбицирани сме все повече да съкращаваме дистанцията до "Лудогорец"... Имаме красив спортен център с четири тревни терена и цялата необходима екипировка. Остава да решим проблема със стадиона. Проектът ни е в ход и ЦСКА ще сведе до минимум разликата с "Лудогорец", коментира Джарета.

Снимка: Lap.bg

Той е на мнение, че отборите от Първа лига съвсем скоро ще възобновят нормалния си тренировъчен процес.

"Имаме постоянен контрол над футболистите, които провеждат и онлайн тренировки, както всички останали клубове. Очакваме федерацията да вземе решение и да разреши да възобновим тренировъчния процес в началото на май".

"Тук федерацията проучва няколко възможни варианта за края на сезона. Остават още два кръга до края на редовния сезон и след това десет кръга от плейофите. Едната възможност е да се изиграят само двата мача без да се проведат тези от плейофите и така ще се реши кой ще отиде в Европа. Разбира се, има възможност да се изиграят мачовете за Купата на България. Ние сме полуфиналите за купата и вероятно тези мачове ще се изиграят. Федерацията не иска да играе мачове през август. Трябва да приключим по-рано, за да може следващият сезон да започне по-рано", допълни споертният директор на ЦСКА.

bTV призовава: останете си вкъщи!