Името на звездата на "Астън Вила" Джак Грийлиш обикновено се споменава или заради някой скандал, в който се е замесил, или след силен негов мач. През 2015 г. той бе заснет в пияно състояние по време на почивката му в Тенерифе, след това беше спипан да употребява забранени субстанции, а наскоро наруши противоепидемичните мерки.

Когато иска обаче англичанинът демонстрира своята състрадателност. Медиите на Острова съобщават, че Грийлиш е дарил 2000 паунда за погребението на млада фенка на "Астън Вила".

18-годишната Мия Краен е загинала при тежка катастрофа в Саутуотър, Западен Съсекс през уикенда. Тя е била страстен привърженик на бившия тим на Стилиян Петров, а за любим свои футболист е посочвала именно Грийлиш.

Той пък разбира за кончината ѝ, след като нейна приятелка съобщава в "Инстаграм" и отбелязва профилите на "Астън Вила" и на играча.

Грийлиш е потресен от съдбата на Мия и е сред първите, които изпращат съболезнования на семейството. А заедно с тях и 2000 паунда, които да им помогнат финансово на най-близките ѝ, за да организират достойно погребение.

Майката на починалата фенка разказва, че приживе дъщеря ѝ е искала да учи икономика, но в свободното си време е била голяма почитателка на спорта и се е занимавала с триатлон, плуване и футбол.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mia Craen (@miacraen_x)

След жеста на Грийлиш, семейството е получило още парични дарения, а сумата нарасна до 20 000 паунда.