Българският отбор по биатлон, който прекара 10 дневна карантина в Оберхоф (Германия), премина през нови PCR тестове през вчерашния ден. Резултатите показват, че Антон Синапов, който беше отрицателен при първото тестване, е заразен с коронавирус.

С положителен тест е и ваксмайстор Стефани Попова. Немските власти обаче смятат, че това е остатъчен вирус и тя вече не е заразна.

Милена Тодорова, Владимир Илиев, Красимир Дочев, Витали Норицин, Александър Младенов и Захари Димитров са с отрицателни тестове за коронавирус.

Снимка: Getty Images

Благой Тодев, Мария Здравкова, Даниела Кадева и Димитър Герджиков също вече са извън карантина, но поради по-малко от 10 дни след последните симптоми те не са преминали през PCR тестове, поради което не могат да тренират на центъра по биатлон в Оберхоф.

Под карантина до 23 януари остават двама от ваксмайсторите – Красимир Стоилков и Борислав Петров, които също са имали симптоми и не са преминали през тест.

Снимка: Getty Images

Целият отбор ще бъде тестван отново в петък (22 януари) преди да напусне Оберхоф (Германия).

На база на тези последни резултати ще се вземе решение, кой ще участва на европейското първенство, кой да пътува за лагер в Италия и, ако се налага, кой да се прибере в България.