Два бронзови медала в двубоите завоюваха българските щанги на започналия днес първи мемориален турнир в памет на легендарния трикратен олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу.

На подиума в южния турски град Газиантеп първа от нашите при най-леките в кат. 49 кг излезе Даниела Пандова. Тя спечели бронз в двубоя със 158 кг, плюс бронзовите отличия в отделните движения с 67 кг изхвърляне и с 91 кг изтласкване.

По същия начин три трети места извоюва втората ни представителка Мая Иванова. В кат. 55 кг тя събра двубой 174 кг (75 кг изхвърляне и 99 кг изтласкване).

По-късно днес на подиума излиза и Стоян Гроздев в кат. 67 кг.

"Турнирът е много силен, като малко световно първенство. В Газиантеп пристигнаха щангисти от 28 държави, надпреварата е олимпийска квалификация.", заяви старши треньорът на националните отбори Иван Иванов, олимпийски шампион от Барселона 1992.

Утре, събота, в кат. 81 се очакват изявите на европейския шампион и бронзов медалист от световното тази година Божидар Андреев, а българското участие ще завърши в неделя с опитите на Васил Господинов в кат. 109 кг.