Отборът на "Дунав" изрази надеждите си да изиграе поне един мач през 2016-а на собствения си стадион в Русе, който ще бъде затворен за ремонтни дейности до края на годината. Най-удобната възможност пред русенския тим е на 27-и август, когато "Дунав" приема "Черно море" от 17ч  и не е необходимо осветление, се казва в сайта на клуба.

"БФС обяви програмата за нови три кръга напред, като стана ясно, че за русенските фенове се отваря уникална възможност да видят отбора си преди началото на ремонтните дейности на Градския стадион в Русе."

"Това ще може да се случи в домакинския мач с "Черно море", който е насрочен за 27 август, събота, от 17:00, което означава, че осветление за този двубой при всички положения няма да бъде необходимо, а ако всичко върви по план с обществената поръчка за Градския стадион, то ремонтните дейности ще могат да започнат най-рано в началото на септември", пишат от "Дунав" на клубния сайт fcdunav.eu.

"Все още не е ясно дали БФС ще позволи мачът да се играе в Русе, тъй като за да се случи това, стадионът трябва да премине през процедура по лицензиране по сегашните правила, които включват наличието на електрическо осветление. При това развитие на нещата обаче, такова няма да бъде необходимо за този мач", добавят те.