Допинг ченгета изненадаха Кубрат Пулев на Белмекен. Тази сутрин българският боксьор е бил подложен на внезапна проверка за употреба на забранени вещества от представители на Световната антидoпингова агенция (WADA).

От седмица Кобрата се готви на високопланинската база за предстоящия мач срещу Антъни Джошуа. Срещата за поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) е на 12 декември в Лондон.

Тежката криза с хиляди заразени с COVID-19 в Англия и в цяла Европа обаче отложи на няколко пъти двубоя. Първоначално той трябваше да се състои на 20 юни на стадиона на футболен клуб "Тотнъм" в Лондон. Срещата бе изместена за 25 юли, а след това "увисна" във времето заради все още бушуващата зараза.

В крайна сметка двете страни се разбраха и подписаха договор за мач на 12 декември 2020 г. в "О2 арена" в Лондон. Все още не е ясно дали по трибуните ще присъстват зрители. Това зависи от разпространението на коронавируса във Великобритания и решенията на местното правителството.

Кубрат Пулев (29 мача, 28 победи, 14 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг), е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) от 27 октомври 2018 г., когато победи в "Арена Армеец" братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи Фюри.

Пулев посяга за втори път към трона на Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг). Контузия провали първата им битка за световната титла на 28 октомври 2017 г. в Кардиф. Тогава българинът се отказа от мача заради разкъсан гръден мускул, а на негово място на ринга се появи французинът Карлос Такам.