В пълна мобилизация и с агенти по трибуните Столичната дирекция на МВР ще охранява футболната среща България - Англия. Столичната полиция ще следи за безредици преди, по време и след мача, както и за расистки скандирания по трибуните.

Мачът от квалификациите за европейското първенство през 2020 г. ще се изиграе на националния стадион "Васил Левски" днес (14 октомври) от 21:45 ч. и ще премине под сянката на грозен расистки скандал. 

За това сред зрителите ще бъдат разположени хора, които ще следят за нови дискриминационни подмятания.

На трибуните няма да бъдат допускани зрители във видимо нетрезво състояние, както и такива, които носят забранени предмети - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри. 

От СДВР подканват феновете да заемат местата си на стадиона по-рано. Входовете за фенове ще бъдат отворени в 20:00 ч.

При нужда и по усмотрение на органите на реда ще бъдат затворени и част от улиците около стадиона в периода от 20:30 ч. до края на футболната среща. Това са:

- ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;
- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;
- бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”

Забранено е престоят и паркирането на превозни средства до полунощ на моста пред Националния стадион „Васил Левски” и на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“, както през сектор „Г” на националния стадион.