Шампионът от първия турнир от "Адриа Тур" в Белград - Доминик Тийм, определи като "грешка" своето поведение и това на всички, участвали в благотворителната надпревара.

Световният №3 обясни в социалните мрежи, че спортистите са се доверили на сръбските власти и са подходили по-оптимистично, отколкото е трябвало. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dominic Thiem (@domithiem) on

"Бях шокиран, когато научих новините от "Адриа Тур". Седмици наред играехме без публика и затова се радвахме, че на трибуните ще има фенове. Доверихме се на правителството на Сърбия по отношение на правилата, свързани с коронавируса, но бяхме твърде големи оптимисти. Поведението ни беше грешка, поддадохме се на еуфорията. Изключително много съжалявам", написа в "Инстаграм" финалистът от Australian Open.

"В последните 10 дни 5 пъти бях тестван и всеки път резултатът беше отрицателен. Желая на всички заразени всичко най-добро и бързо оздравяване", добави 26-годишният австриец.

Григор Димитров първи обяви, че е дал положителен тест за COVID-19. Впоследствие стана ясно, че Борна Чорич, Виктор Троицки и Новак Джокович също са заразени с вируса. Сред инфектираните са хора от техните щабове, както и половинките на сръбските тенисисти.