Община Пловдив даде срок до 15 май на футболните "Ботев" и "Локомотив" да внесат окончателните си проекти за доизграждане на стадионите си, стана ясно от съобщение на кмета на града Здравко Димитров във "Фейсбук".

Зико взе отношение по въпроса с двете съоръжения, след като в петък бе обявено, че двата клуба не са подали пълна документация за усвояването на 37-те милиона лева, които правителството им отпусна през март.

От тези пари 25 милиона са за "канарчетата", а другите 12 за "смърфовете".

По думите на Димитров проектът на "Ботев" включва само две трибуни. От "Локомотив" са готови само с изграждане на трибуна "Бесика".

"Имаме изработена ясна "пътна карта" за доизграждането на стадионите на футболните клубове "Ботев" и "Локомотив". Каквото зависи от нас като община ще бъде направено без забавяне на процедурите", написа Димитров във "Фейсбук".

"Двата клуба имат срок до 15 май да внесат окончателните проекти, заедно с финалните количествено-стойностни сметки. След това ще бъдат обявени и обществени поръчки за избор на изпълнители.

"Отдавна съм казал на ръководствата на двата клуба, че за да стартират поръчките, проектите трябва да са окончателни и последващи промени няма да бъдат извършвани", добавя кметът.

bTV призовава: останете си вкъщи!