Футболистът на "Лудогорец" Светослав Дяков заяви пред bTV, че разгромната загуба с 0:6 от "Еспаньол" като гост в груповата фаза на Лига Европа е дошла навреме и ще помогне на отбора да си извади поуки, за да продължи да преследва целта си.

"Емоциите от мача са доста пресни, но резултатът красноречиво говори за това, което се случи на терена. Много неприятна загуба. Трябва възможно най-бързо да я забравим и да си направим нужните изводи. Много неща трябва да се променят. Като сме допуснали 6 гола, значи сме сбъркали някъде. Доста време играхме с намален състав. Това също оказва влияние, но трябва да си извадим нужните поуки, тъй като такъв мач идва навреме. Има достатъчно време за реакция", каза той.

Дяков е оптимист, че "орлите" ще постигнат поставената си цел в началото на кампанията - излизане от груповата фаза на турнира и участие в 1/16-финалите на Лига Европа.

"По никакъв начин нищо не се променя. Загубите са част от футбола. Гледаме следващите мачове и търсим отново излизане от групата. Заявили сме го още в началото. Това е нашата цел и до последно ще се борим", категоричен е той.