След като екипът на bTV не бе допуснат до пресконференцията на българския национален отбор по футбол преди евроквалификацията с Англия, пред камерата ни застана директор "Маркетинг и комуникации" към БФС - Христо Запрянов.

Той заяви, че решението bTV да не получи акредитация за мача е лично негово, а президентът на родната футболна централа Борислав Михайлов няма отношение по казуса. Според Запрянов цялата ситуация няма нищо общо със съдържанието на публикуваното видео.

"Това е лично мое решение, тъй като не е авторитарен българският футболен съюз. Има си звена, които отговарят за всичко. Представихте ме като пресаташе, но аз съм всъщност директор "Маркетинг и комуникации", сам ще направя уточнението. Всеки на съответната позиция отговаря за съответните неща. Г-н Михайлов беше на комисия на ФИФА за развитие на футбола и той няма абсолютно никакво отношение към казуса, повярвайте ми. В крайна сметка това са правилата и те трябва да се уважават. Няма значение коя медия как се казва - може да е bTV, може да е "Пиринско дело". Много се надявам повече да няма такива проблеми", заяви директор "Маркетинг и комуникации" към БФС.

"Вие бяхте предупредени за тази ситуация още през юни. Смея да отбележа, че тя няма абсолютно нищо общо със съдържанието на това, което е снимано. Можехте да снимате бързолети в зеленото небе, няма никакво значение. Когато нещо се снима в рамките на стадиона, то няма право да бъде излъчвано по друга телевизия, освен тази, която е платила за това"

Запитан дали други медии, които също снимаха по време на мача вътре в чашата на стадиона, са получили акредитации за мача, Запрянов заяви, че няма информация за такива действия.

"В крайна сметка, както и самият министър (Красен Кралев), когото цитирахте, каза - няма абсолютно никакво увреждане на тартановата писта. Най-малкото там минават коли на радиото, минават линейки. Няма как да има някакво увреждане. Аз наистина, за себе си, не мога да си отговоря защо това е толкова "big deal" ("голяма работа" в превод от английски), че президентът си е тръгнал с джип по пистата"

"20 и кусур години се занимавам с футбол под някаква форма. Аз не съм виждал в практиката си президент на асоциация да се налага да излиза през някой конкретен вход. Г-н Михайлов го правеше до определен момент, след това е решил да не го прави и това си е абсолютно негово решение. Аз не мога да твърдя, че има някакъв морален елемент в цялата история. Много съжалявам, че трябваше да спрем конкретно вашата медия от двубоя, защото винаги сме работили много добре, но за съжаление правилата трябва да се спазват. И вие, като медия и като радетели на това всички да спазват правилата, би трябвало да сте наясно", завърши Запрянов.