Първият турнир по скуош "Дипломати и приятели", се проведе в "София скуош център", на територията на Търговски център "Европа".

Представители на пет посолства, на Министерството на външните работи, Министерския съвет, Президентството и техни приятели показаха завидни умения. Най-многобройна беше групата на посолството на Кралство Холандия, водена лично от Н. Пр. Том ван Оорсхот, който беше един от инициаторите на атрактивния турнир.

В оспорвания финал Светослав Станков - експерт в дирекция "Човешки права" на МВнР, се наложи над Дон Амишай от посолството на Израел с 11:7, 11:8. Третото място си поделиха Димитър Иванов от норвежкото
посолство и Йоша Щотфанг от мисията на Германия.
Призьорите бяха наградени от Атанас Младенов, директор на дирекция "Държавен протокол". Специален плакет за приноса му за развитието на скуоша в България получи посланик Ван Оорсхот от специализирания сайт racketi.com.

Участниците в турнира решиха да го направят традиционен и съвсем скоро да бъде организирано и второто издание. След края на турнира демонстративен двубой изиграха двама от най-добрите състезатели на страната - националите Стелиян Станков и Стоил Жилев, пред председателя на БФСкуош Росица Лисичкова.