Григор Димитров е на финал в Лондон! Най-добрият български тенисист стигна до него след успех с 2:1 сета (4:6, 6:0, 6:3) над един от неудобните си съперници - американецът Джак Сок. До днес Гришо имаше 4 мача и едва една победа над Сок и последният бе нещо като "черна котка" за първата ни ракета. Хасковлията обаче издържа теста.

Така утре Гришо ще спори за трофея във финалния турнир за годината с Давид Гофен (Белгия), когото отнесе с 2:0 сета (6:0, 6:2) във втория кръг от груповата фаза.

Григор Димитров започна отлично първия гейм в мача и поведе набързо с 40-0, но след това се отпусна и позволи на Сок да стигне до дюс. Все пак първата ни ракета все своето и поведе. Хасковлията стигна до пробив във втория гейм, който веднага затвърди. Американецът продължи да греши и предостави на Гришо възможност за втори пробив, но българинът не се възползва. Впоследствие сок стабилизира играта си, върна пробива и на свой ред проби Димитров в най-важния момент - за 4:5. Най-добрият тенисист на САЩ затвори с лекота първата част при 4:6.

Снимка: Reuters

Вторият сет премина изцяло под диктовката на Димитров, който направи втория си "геврек" в турнира. Предишният бе в мача срещу Давид Гофен от втория кръг в група "Пийт Сампрас".

В третия сет и двамата тенисисти печелеха без особени проблеми подаванията си до осмия гейм, в който Григор проби Сок, а след това затвърди пробива за крайното 6:3.

Големият финал в британската столица между Григор Димитров и Давид Гофен е утре от 20:00 ч. на "O2 Арена" и отново ще можете да го проследите с нас минута по минута.