Григор Димитров постигна победа срещу хърватина Борна Чорич в първия си мач от демонстративния турнир "Куйон Класик" в Мелбърн. 

Срещата, който беше първа между двамата тенисисти, завърши с шампионски тайбрек и успех за българина с 6:3, 5:7, 10:8.

Димитров не изпитваше трудности в първия сет и проби за 3:1, което му беше достатъчно, за да поведе в мача. Втората част премина без изненади, като и двамата тенисисти взимаха подаванията си до самия край, когато Чорич осъществи пробив и изравни. Така се стигна до шампионски тайбрек, в който Димитров показа стабилна игра в края и заслужено се поздрави с победа. 

Снимка: Reuters

Турнирът "Куйон Класик" не носи точки за световната ранглиста по тенис, в която българинът е 19-ти. Той обаче е добра възможност тенисистите да се приспособят към условията в Мелбърн, където на 20 януари започва първия турнир от Големия шлем за новия сезон - Откритото първенство на Австралия.

Димитров е на южния континент от началото на 2019 г. Той беше капитан на българския тим на най-новия турнир ATP Cup. Заедно с Александър Лазаров, Димитър Кузманов, Александър Донски и Адриан Андреев, той изведе родните представители до 9-ото място в крайното класиране.