Участието на най-добрият ни тенисист Григор Димитров на турнирите в Индиън Уелс започна с ранно отпадане в надпреварата на двойки.

Гришо и Стан Вавринка бяха елиминирани още в първия кръг от дуета Трет Хюи (Филипини) / Макс Мирни (Беларус) с 1:2 (4:6, 6:3, 3:10).

Първата ни ракета и партньорът му изиграха слаб откриващ сет и с мъка избегнаха пробив още в първия си сервис гейм. Двамата отразиха брейкбол, но малко по-късно Хюи и Мирни, които са специалисти на двойки, все пак стигнаха до пробив за 4:3. Впоследствие взеха и първия сет, затваряйки го с 6:4.

Българо-швейцарското дуо подобри значително играта си във втората част и я спечели с 6:3. Ретурите на Вавринка и техничните удари на Гришо не оставиха шанс на техните съперници.

Димитров откри шампионския гейм с прекрасен пасинг шот, но след това направи двойна грешка. Резултатът беше равен - 3:3, когато Гришо и Стан се сринаха и Хюи и Мирни записаха 7 поредни точки - 10:3, гейм, сет и мач...

Така Григор Димитров приключи участието си на двойки в ранен етап от надпреварата, но пък загря за предстоящите мачове на сингъл.

Вече е ясен първият му съперник там. Това е ветеранът Михаил Яжни (Русия), който по-рано тази нощ надви своя сънародник Даниил Медведев с 2:0 сета (6:4, 6:4).

Григор и Южни никога не са се срещали на ниво АТР.