С великолепната си победа над Давид Гофен в Лондон Григор Димитров напомни за друг знаменит двубой в историята на тениса. Битката тази вечер продължи над 2 часа и половина и се превърна в най-дългия финал на надпеварата от 1978 година, когато Джон Макенроу срази Артър Аш в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

Титлата е четвърта през сезона в актива на Гришо. Тя му осигури чек за $2 549 000, а останалите му приходи от началото на годината се равняват на около 3 милиона долара. През изминалите 14 месеца той записа общо 44 победи, а завоюваните само в Лондон 1500 точки го изстреляха до невероятната трета позиция в световната ранглиста.

"Ако българинът успее да поддържа темпото и в Мелбърн през януари, той и треньорът му - Дани Валверду, който дълги години работеше с Анди Мъри, могат да очакват един още по-успешен сезон", написа британското издание "Гардиън".

В материала се посочва още, че Димитров и Гофен са предложили тенис от най-високо ниво. "Българинът спечели, но белгиецът не се превърна в обикновен губещ".