Почетният президент на ЦСКА на Гриша Ганчев - Димитър Пенев, заяви, че смята казуса с "армейската" емблема за решен отдавна. Пената добави, че новият член на Първа лига - ЦСКА 1948, има 10-20 фена, а публиката на ЦСКА се мери с тази на "Левски". Треньор №1 на 20-ти век говори пред медиите преди откриването на фотоизложбата "Спортът в София през годините".

"Проблемът за емблемата е решен много отдавна, когато г-н Ганчев внесе определени суми. Ако Балъков поеме ЦСКА 1948 ще го поздравя за неговия занаят, другата работа си е негова работа. За Наско Сираков не съм чул официално. Обадете ми се по-късно. Не знам как е земетресението при "Левски"., заяви Пенев.

"Ще играят ли двата ЦСКА? Софийски отбори сме, имаме състезатели, да играем. Друг е въпросът е как ще реагират феновете, специалистите. Има време до започването на първенството, да се коментира от по-високи страни, по-ниски страни."

"Тежкото ще бъде за треньорите и от двата отбора. Кратък е периодът, но предполагам, че нашите фенове ще ги преборят. От другото ЦСКА ще има 10-20 фена, знаете, че публиката на ЦСКА се мери с тази на "Левски". Другото ЦСКА как ще кара, когато срещне тези отбори? Трудно ще бъде. Феновете тълкуват по един начин, двете ръководства също трябва да размислят - едната страна и другата. Редно е поне 1000 човека да има, когато започне първенството."

Снимка: cska.bg

"Трябва да има публика още от първия мач, кой ще го решава - министерство, федерация. Какво е нивото на ЦСКА? Първото полувреме имаше съпротива от "Ботев" Враца, 2:0 нормален резултат в тези срещи. За феновете е интересно, коментира се. Все едно като станем сутрин да гледаме първо детското, после старческото и пенсионното."