Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев се опита да разясни как ще протекат събитията, свързани със 70-годишнината на "червените". Вместо това обаче той пусна поредните си няколко цветущи лафа.

"Първо, ако погледнем и поколение назад да върнем, ЦСКА е фигурирала в целия свят като клуб. Да не изброяваме колко от останалите спортни клубове - волейбол, гимнастика, където са олимпийци, където са световни, европейски… А колко треньори сме създали във всички тези спортове. 

Но знаете, че №1 е футболът. Знаете олимпиадата. Да не връщаме 56-а. Колко състезатели от нашия клуб са с медали от олимпиадата, футболни. Имам предвид и първата олимпиада, имам предвид и 68-ма година кои наши звезди, Жеков, Веселинов - Бог да го прости, са участвали. Вмъквам и от "Левски" защото знаете, че това са национални гарнитури. 

Другото, което прави впечатление, е, че ръководството не прави подбор на тези звезди от различните спортове, а който е минал в казармата за един месец до клетвата да постави, той се чувства в клуба ЦСКА. И предполагам, че много от тези членове за един месец, когато са чакали и то с голяма амбиция да влязат в този клуб ЦСКА. 

Какво мога да пожелая?! Пожелавам първо ръководството, всичко това, което се пише, то ще се и допълва, да бъде точно. Но най-важното за мен е един голям стимул от стотици или 50 хиляди фенове, които ще дойдат, един мач успешен нашият отбор да направи. Да даде една основа за едно добро самочувствие до края на първенството, а да не говорим за полуфиналите за Купата. Аз вярвам и трябва да мислим за победа. 

Желая Ви приятна работа! Достатъчно материал ще имате за това ЦСКА 70 години", каза Стратега от Мировяне.