Капитанът на "Локомотив" Пловдив Димитър Илиев заяви, че се гордее с представянето на своя тим срещу фаворита "Тотнъм" във втория квалификационен кръг на Лига Европа. "Железничарите" отпаднаха след загуба с 1:2, но не бяха далеч от поднасяне на изненадата.

"Реално бяхме на 15 минути и няколко мига концентрация от това да отстраним "Тотнъм". Такива мачове само могат да ни помогнат, за да се развиваме като отбор. Бяхме на броени минути да направим половин Пловдив щастлив.", започна Илиев.

Снимка: LAP.BG & Getty Images

"Със смесени чувства съм след този мач. Изключително съм горд от начина, по който се противопоставихме срещу "Тотнъм". От друга страна много дълго време ще ни боли, защото бяхме на 15 минути от исторически успех.", сподели капитанът.

"Тотнъм" има футболисти, които са на много високо ниво. Хари Кейн е един от най-добрите нападатели в света. Сон също ми направи силно впечатление. Със сигурност са доста по-атлетични и бързи."

"Мачът се разви по нашия план. Планът ни се изпълни. Вкарахме в точния момент. Можехме да вкараме и втори гол, но техният вратар направи много добро спасяване, малко след като поведохме... Можем само да се гордеем. Бяхме на минути от сензацията. Тази вечер ще се помни дълго, макар и с горчив вкус.", коментира голмайсторът на "Локомотив".