Капитанът на "Локомотив" Пловдив Димитър Илиев е горд, че ще облече националната фланелка на България. Той прави много силен сезон, но едва сега получи първа повиквателна за представителния тим от новия селекционер Георги Дерменджиев. 

"Много добре се чувствам, горд съм. За всеки футболист е чест да облече националната фланелка. Много важни са тези мачове, но ние трябва да покажем, че националният отбор е загърбил случилото се и да покажем, че искаме да излезем от това положение", каза Илиев пред журналистите.

"Вече не гоним точки, първият мач е контролен, но мачовете са важни. Надяваме се да постигнем победа, защото от доста време нямаме такава. Треньорът ще реши дали да съм титуляр. За мен е голяма чест, че съм тук, моята цел е да се утвърдя, а не да бъде единично повикването в националния. Които и играчи да са повикани, това е лицето на България, затова е важно да покажем израстване."

"За всеки българин е неприятно, когато тимът е в такова състояние като срещу Англия. Когато не съм с националния, съм един фен, затова ме боли. Всеки треньор има свои виждания за това кой да вика. Отговорността е на треньора, всичко е забравено, затова се надявам да оправдая доверието", сподели още футболистът на "смърфовете".

"Всеки треньор има свои виждания, новият е преценил, че има място за мен, не гледам назад.", добави Илиев.

Избраниците на Георги Дерменджиев се подготвят за приятелски мач с Парагвай на 14 ноември и квалификация за Евро 2020 срещу Чехия на 17 ноември.