Димитър Бербатов даде специално интервю пред индийската версия на сайта Goal.com, в което разкри, че е избрал "Керала Бластърс" заради треньора Рене Мюленстийн. Българският нападател е работил със специалиста в "Манчестър Юнайтед", а след това и във "Фулъм".

"Големият фактор бе треньорът. Говорихме по телефона и той ми обясни, че би искал да работи отново с мен. Знаейки как той гледа на футбола, това не беше трудно решение. Разбира се, клубът показваше, че ме иска много, постоянно говореше с моя агент, демонстрираше ни уважение и това бе достатъчно да ме убеди, че трябва да приема това предизвикателство в тази нова лига", каза бившият капитан на националния отбор.

"Ще работим заедно за трети път, той ме познава много добре и знае как обичам да играя футбол, от какво се нуждая в тренировките, за да се чувствам добре и да бъда в най-добрата форма за моите години. Спечелихме някои трофеи заедно, така че се надявам да донесем такъв и на "Керала", допълни той.

"Керала Бластърс" е двукратен финалист в лигата, но все още не е печелил големия трофей. Феновете на тима се надяват с привличането на Бербатов и Уес Браун това да се промени още този сезон.

Според българина Сър Алекс Фъргюсън и Рене Мюленстийн си приличат: "Мисля, че и двамата обичат футбола. Те искат да спечелят всеки мач. Да работиш със Сър Алекс е чудесен начин да учиш за футбола, да прихванеш победния манталитет и съм сигурен, че Рене е напълно подготвен за предизвикателствата пред него", убеден е Бербатов.

"Когато всеки път пълниш стадиона с повече от 50000 фенове, трябва да им даваш нещо специално. Винаги опитвам да играя красив футбол, винаги искам да побеждавам и ще дам всичко от себе си да го правя с моя нов отбор", завърши нападателят.