Кандидатът за собственик на "Левски" Джо Диксън наруши мълчанието си. От името на бизнесмена бе разпространено писмо до медиите, в което се разкрива, че през последните 3 дни той е бил изнудван от клубните акционери.

"Тази бележка е във връзка с неофициалните ми преговори с настоящите собственици на ПФК "Левски" София и желанието ми да стана мажоритарен собственик на най-популярния и успешен български клуб. Както всички знаете, постигнахме джентълменска договорка с настоящото ръководство.

Въпреки това, през последните 72 часа няколко човека от клубните акционери започнаха да изнудват мен и моите партньори, променяйки вече договорените условия за придобиването.

Искам да подчертая активното участие в този процес на г-н Георгиев, който първоначално започна като посредник в процеса на преговорите.

Ние, като уважавано юридическо лице, няма да толерираме такова поведение в нашите бизнес дела и ще преразгледаме по-нататъшните ни действия.", пише в изявлението, разпространено до българските медии.

Така Диксън потвърждава информацията, че Благой Георгиев е осъществил контакта между него и "Левски".

Мистерията около Джо Диксън е голяма. За британеца се знае, че е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб "Стейнс Таун".

Навръх 107-ия рожден ден на "Левски", мажоритарният собственик Наско Сираков заяви, че "сините" ще имат нов собственик - бизнесмен от Англия, който не е свързан с политически фигури у нас. Очакваше се сделката да бъде факт до края на изминалата седмица.

Снимка: Lap.bg

Сираков сподели, че целта на новия мажоритарен собственик е да стабилизира финансово клуба и да построи модерен стадион. "Сините" са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато финансовата си подкрепа за "Левски" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове, а лицензът за участие в Първа лига през следващия сезон е застрашен.