Джоузеф Диксън продължава с гръмките обещания за бъдещето на футболния "Левски"! След днешната пресконференция английският бизнесмен отговори и на допълнителните въпроси на bTV.

Къде вижда "сините" след 5 години и какво очаква от битката с "Лудогорец" - вижте във видеото.

Снимка: Lap.bg

Кандидатът за акциите на "Левски" Джоузеф Диксън смята да инвестира значителни средства не само в построяването на нов стадион, но и в изграждането на търговски център. Tой разкри плановете си за "синия" клуб и дългосрочните си цели.  

Диксън увери, че "Левски" вече разполага с необходимите банкови гаранции и съвсем скоро сделката ще бъде факт, като ще вложи 250 млн. долара. 

Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков не присъства на брифинга, въпреки че на официалния сайт на клуба бе анонсирано, че той ще застане редом до Диксън пред медиите.

Снимка: Lap.bg

"Сините" са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "Левски" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове.

Столичният гранд вече получи лиценз за участие в Първа лига през сезон 2021/22.

Мистерията около Джо Диксън е голяма. За 31-годишния британец се знае, че е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб "Стейнс Таун".