Френският национал Патрис Евра е поредното голямо име, което ще вземе участие в благотворителния мач между отборите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Срещата ще се състои на 14 юни на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Евра, който в момента играе за "Олимпик" Марсилия, бе част от последния отбор на "Манчестър Юнайтед", стигнал до три финала в Шампионската лига и един трофей. Той бе неизменна част от титулярния състав на сър Алекс Фъргюсън на "Олд Трафорд", а след това направи и няколко много силни сезона в Италия с екипа на "Ювентус".

До този момент участие в срещата са потвърдили и други легенди на "червените дяволи" - Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Едвин ван дер Сар и Неманя Видич.

А ето и как Димитър Бербатов представи добрия си приятел Евра във "Фейсбук":

"Другият ми брат. Винаги положително настроен, винаги с усмивка на лице, но безкомпромисен на терена. Искрено се радваше, когато вкарвах гол, и незнайно как винаги беше пръв да ме поздрави, въпреки че беше ляв бек. Единственият и неповторим Патрис Евра.

Има 21 трофея дотук. Но все още е действащ футболист и се стреми към нови. С 5 шампионски титли на Англия с "Манчестър Юнайтед" и с 2 титли на Италия с "Ювентус". Заради лидерските му качества сър Алекс го удостоява да носи капитанската лента на "Юнайтед". Извежда с капитанската лента и на националния отбор на Франция. Сред най-добрите леви защитници в Европа. 3 пъти е в идеалния отбор на английската Висша лига и по веднъж в идеалния тим на света и Европа. С "червените дяволи" има триумф и в Шампионската лига.

Патрис Евра. Очакваме го в София!"

Французинът отправи специално послание към българската публика.

"Аз съм Патрис Евра. Знаете ли къде ще дойда? Идвам в България. Идвам да ви видя, хора. На 14 юни.
Искам всички вие да сте готови, защото знаете ли какво ? Обичам тази игра! Трябва да знаете нещо много важно.
Бербатов никога не казва, че аз съм най-добрият му приятел. Той е малко срамежлив, но знам, че много ме обича. Аз също го обичам. Ще се видим на 14 юни", каза той.