Футболист №1 на България за 2018 г. Кирил Десподов поздрави всички медици по случай професионалния им празник. В социалните мрежи той публикува снимка, на която с брат си Димитър благодарят на всички медицински лица, които се грижат за нас в тежкия момент на световна пандемия.

В публикацията са качени и две от най-докосващите снимки на медици, в които те призовават хората да си останат у дома, за да улеснят работата им в лечебните заведения. Фотографиите са придружени от емоционален текст, в който футболистът на „Щурм” Грац благодари на лекарите за усилията им.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Благодаря. Оставам вкъщи. Не само защото така е редно в този момент. Не само защото искам да бъда отговорен към себе си и близките си, а и защото ТЕ ни призоваха да го направим. ТЕ са онези на "фронта"; онези, които се жертват за нас; онези, които неуморно се борят в името на това да спасяват животи, без да имат гарант за своя собствен. Те са медиците, които рискуват собственото си здраве, за да подсигурят нашето. Медиците, които не спят, не се хранят, не се виждат със семействата си..заради нас. Каквото и да кажа ще е излишно. Затова простичко - благодаря ви. Искрено и от цялото си сърце. Че не се отказвате, че не се уморявате, че сте до нас - тогава, когато имаме нужда от вас. Аз ще си остана вкъщи. Заради вас. Честит празник!

Публикация, споделена от Kiril Despodov (@despodov32) на

„Благодаря. Оставам вкъщи. Не само защото така е редно в този момент. Не само защото искам да бъда отговорен към себе си и близките си, а и защото ТЕ ни призоваха да го направим. ТЕ са онези на "фронта"; онези, които се жертват за нас; онези, които неуморно се борят в името на това да спасяват животи, без да имат гарант за своя собствен. Те са медиците, които рискуват собственото си здраве, за да подсигурят нашето. Медиците, които не спят, не се хранят, не се виждат със семействата си... заради нас. Каквото и да кажа ще е излишно. Затова простичко - благодаря ви. Искрено и от цялото си сърце. Че не се отказвате, че не се уморявате, че сте до нас - тогава, когато имаме нужда от вас. Аз ще си остана вкъщи. Заради вас. Честит празник!”, написа Десподов.

bTV призовава: останете си вкъщи!