Селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев призова за търпение, за да може тимът да бъде възроден.

"Лъвовете" са на последното място в своята група от Лигата на нациите, а утре (18 ноември) им предстои мач с Република Ирландия. Ако не успеят да победят, те ще изпаднат в Трета лига на турнира.

Снимка: Lap.bg

Под ръководството на Дерменджиев националният тим има 7 загуби, 1 равенство (срещу Република Ирландия в София) и 2 победи - срещу Чехия в мач без значение от квалификациите за европейското първенство през 2021 г. и в контрола срещу Гибралтар.

"Всичко е възможно. Казвал съм го много пъти, че всеки мач излизаме за победа. Това е реалността и ние трябва да понесем критиките, но и да направим така, че да имаме търпението и да възродим националния отбор. Трябва да се вземат правилните решения", заяви селекционерът преди заминаването на тима.

Снимка: Lap.bg

Дерменджиев трябва да се справя и с многото отсъстващи футболисти. Вчера (16 ноември) стана ясно, че още 3-ма от повиканите национали са дали положителна проба за коронавирус, а на тяхно място няма как да бъдат извикани нови. Така специалистът не може да разчита на цели 13 от играчите, на които изпрати повиквателни.

"Момчетата, които са тук, ще излязат и ще играят. Ирландия е отбор на средно европейско ниво. Те също имат проблеми в момента - наказани и играчи с коронавирус. Ще видим с какъв състав ще излязат, но какъвто и да бъде той, знаете в какви отбори играят те", заяви Дерменджиев.

По-голяма част от футболистите на Република Ирландия играят в тимове от английската Висша лига или второто ниво на футбола в страната - "Чемпиъншип".