Селекционерът на националния ни отбор по футбол Георги Дерменджиев заяви, че утрешният полуфинален плейоф с Унгария за класиране на Евро 2021 е най-важният мач в кариерата му.

"Напрежението е малко повече, така е, но аз се опитвам да го туширам, за да избегнем тази емоция, която би могла да не ни донесе добро. Добре е изобщо, че ще има публика. Мисля, че това ще принесе позитив за отбора. Българският фен от много време чака такъв мач и се надявам, че те ще подкрепят националния тим.", заяви специалистът.

Снимка: Lap.bg

"Мисля, че това е най-важният мач в кариерата ми. Много е важен за нацията, за България, за да може подрастващото поколение да види какво означава едно европейско първенство. Аз говоря и за следващия мач, но в крайна сметка е футбол. Ще дадем максимума, оптимисти сме, но съперникът иска същото."

"Това са срещи, които се играят за победа от двете страни. Не очаквам да има умора в унгарците или нещо да ги притеснява."

"Дай Боже да имаме и късмет. Анализирали сме абсолютно всичко, и то много пъти. Както добрите им страни, така и лошите, които има в Унгария. Също така приложихме някои неща в контролите и искам да изчистим всички слабости и да вървим напред. Унгария е добре балансиран отбор, който е в подем. Последните два мача играят в друга схема и бяха добри. От нашия отбор искам много голяма концентрация и да не се допускат грешките от предходните срещи.", коментира Дерменджиев.