Селекционерът на националния ни отбор по футбол - Георги Дерменджиев, заяви след поражението с 1:3 от Унгария, че "трикольорите" отново са стигнали до етап на изграждане. Треньорът призова за подкрепа и изрази увереност, че в тима има талантливи момчета, които тепърва ще се развиват.

"Беше наистина много голям шанс и щеше да бъде добре, ако се беше получило, но щом е станало, значи трябва да се продължи да се работи. Ние имаме няколко талантливи момчета, които, може би, ще трябва да започнат да играят с тези с опит. Мисля, че така трябва да продължи българският национален отбор. Реалността е такава в момента.", коментира Дерменджиев на пресконференцията си след загубата от Унгария, сложила край на надеждите ни за участие в Евро 2021.

"Ние трябва да ги подкрепяме. Знам, че искаме едно много високо ниво, но, по една или друга причина, сме дошли до такъв момент, в който трябва отново да се тръгне да се изгражда. Не чак от основа, защото има момчета, които показват определени качества."

"Това беше един мач, който чакахме доста дълго време и се нагласяхме към него. Но в крайна сметка головете в една игра са най-важни. Първите два не бяха от някаква ситуация на надиграване. Разликата са головете."

"Те самите много желаеха да се получи. Има нотка на прегаряне, но аз мисля, че отборът беше компактен. Играчите в дълъг период от време се държаха като отбор. Имаше малко моменти, в които бяхме разклатени.", каза още треньорът.